Zupa pomidorowa na rosole wołowo-kaczym z dodatkiem dietetycznej kiełbasy chorizo Wam proponujemy. Z orkiszowym makaronem, wow!
Składniki:
1 litr rosołu drobiowo-wołowego
włoszczyzna
150 g chorizo
2 szalotki
750 ml passaty pomidorowej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka ziół prowansalskich
śmietana 18%
1/4 łyżeczki ostrej papryki
natka pietruszki
1 szklanka wody
sól, pieprz
Przygotowanie:
Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na
nim włoszczyznę ( jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody ).
Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie
oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną
marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut.
Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w
proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg
upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.
To ciekawe! I tak krótko gotuje się ?
OdpowiedzUsuńTak, krótko. W zależności jak się je pochlasta ;)
Usuń