Jakiś czas temu odkryliśmy wędzone filety śledziowe. Są mega
smaczne, a połączenie szalotek i rodzynków dodaje im dodatkowego, niesamowitego
aromatu.
Składniki:
3 filety śledzia wędzonego
100 g rodzynek
200 g szalotek
1 łyżka miodu
300 ml oleju z pestek winogron
Przygotowanie:
Śledzie kroimy na kawałki.
Rodzynki przez godzinę moczymy we wrzątku. Odcedzamy.
Szalotki obieramy, kroimy w piórka.
Wszystkie składniki mieszamy z miodem, przekładamy do
naczynia (najlepiej do słoika), zalewamy olejem.
Odstawiamy w chłodne miejsce.
Oooo, bardzo ciekawy przepis, o czymś takim jeszcze nie słyszałem! :)
OdpowiedzUsuńmusze poszukać i zrobic
OdpowiedzUsuńdo siego roku !
Wzajemnie życzymy ;)
Usuńmm pychota! :)
OdpowiedzUsuń