Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.
Składniki
- 1 kg filetu z pstrąga
- 3 szalotki
- 50 ml cytrusowego sosu sojowego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- pieprz
Przygotowanie
 
- 
 
 
- 
 - 
Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości. - 
Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę
mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy
filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc. - 
Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii
aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy
koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30
min. 
- 
 
 
 
 
Uwielbiam pstrąga:]
OdpowiedzUsuń