Wiecie jak to jest z nami :P musieliśmy coś sami zrobić z
tego, co pod ręką było ;)
Składniki
- 200 g łopatki wieprzowej
 
- 200 g serca wieprzowego
 
- ser żółty
 
- 1 cebula
 
- 8 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą być długie)
 
- sól, pieprz
Przygotowanie
Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy
posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. 
Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym
mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez
35-40 min w temperaturze 200°C.
 
 
 
smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPysznie :) moja córka już reflektuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)