sobota, 28 października 2017

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie



Jeśli chodzi o śledzie, to UWIELBIAMY w każdej wersji. Tutaj można podać ot tak, po prostu…jednak ta wersja w formie przystawki, zachwyci…nas, wbiła w glebę! Niestety! Otrzymaliśmy produkty od Seko i...zjedliśmy…ot tak!  Ale post jest… :P poszliśmy po kolejne :P OJ! Warto!... śledziożercom polecamy :P  #wyhaczrybke




 

 

Składniki

500 g buraków
śledzie po kaszubsku od Seko
szczypta majeranku
szczypta pieprzu ziołowego
cukier
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie


Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową. 
Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
Podajemy ze śledziem po kaszubsku.





3 komentarze:

  1. ale mi smaku na sledzika zrobiłes

    OdpowiedzUsuń
  2. When I was reading the post of "Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie", I was enjoying so much. Asian food and culture

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł z buraczkami. Mniam :)

    OdpowiedzUsuń