Jeśli chodzi o śledzie, to UWIELBIAMY w każdej wersji. Tutaj
można podać ot tak, po prostu…jednak ta wersja w formie przystawki,
zachwyci…nas, wbiła w glebę! Niestety! Otrzymaliśmy produkty od Seko i...zjedliśmy…ot
tak! Ale post jest… :P poszliśmy po kolejne :P OJ! Warto!... śledziożercom
polecamy :P #wyhaczrybke
Składniki
500 g burakówśledzie po kaszubsku od Seko
szczypta majeranku
szczypta pieprzu ziołowego
cukier
sól, pieprz
Przygotowanie
Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
Podajemy ze śledziem po kaszubsku.
ale mi smaku na sledzika zrobiłes
OdpowiedzUsuńWhen I was reading the post of "Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie", I was enjoying so much. Asian food and culture
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z buraczkami. Mniam :)
OdpowiedzUsuń