niedziela, 8 lutego 2015

Tunezyjskie pączki pomarańczowe

Bardzo łatwe w przygotowaniu ,idealne na zbliżający się tłusty czwartek.
















Składniki

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 4 łyżki oleju
  • 50 g cukru
  • skórka starta z pomarańczy
  • 400 g mąki
  • 15 g proszku do pieczenia
  • olej do głębokiego smażenia
  • Sos:
  • 6 łyżek miodu
  • 4 łyżki soku pomarańczowego

    Przygotowanie


    Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą skórkę pomarańczową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z miodem wymieszanym ze świeżym sokiem pomarańczowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz