W naszym przypadku, lenistwo popłaca…w zasadzie to lenistwo
dla mózgu to nie jest, bo trzeba sporo natrudzić się, by przygotować coś na
szybko, bez wysiłku :P
Składniki
1 marchew1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
1 kawałek pora
100 g świeżych grzybów
2 łyżki masła
4 ziemniaki
1,2 l wrzątku
1 słoik sosu Barilla pecorino
200 g brukselki
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Jarzyny kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki, pora w piórka.
Razem z pokrojonymi grzybami smażymy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i
pieprzem, smażymy przez chwilę, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy przez kwadrans,
dodajemy sos i gotujemy 30 min.
Brukselki oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki, a
co z tego że rozgotują się ;) mniejsze wrzucamy w całości. Gotujemy do
miękkości wszystkich składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy
z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz