Składniki
300 g mąki pszennej180 ml gorącej wody
1/2 łyżki masła
szczypta soli
300 g rolady z sera koziego
Dodatkowo:
masło (3 łyżki)
koperek
Przygotowanie
Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości
orzecha włoskiego.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z
masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się
nie poparzyć).
Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy
pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz.
Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min,
od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
Podajemy z masełkiem koperkowym.
Wyobrażam sobie, jakie muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńBoskie <3
UsuńMuszę zrobić niebawem :)
OdpowiedzUsuńPolecamy ;)
UsuńUwielbiam kozi ser, ale jem go zazwyczaj w sałatkach albo na kanapkach, w pierogach jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńSą bardzo smaczne.
UsuńRewelacyjne .
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńWłaśnie robię pierożki, ale zamiast masła koperkowego robię mus z suszonych pomidorów :)
OdpowiedzUsuńMMMM...musiało być pyszne <3
Usuń