2
większe winne jabłka
Przygotowanie
Boczek, słoninę, jabłka i cebulę kroimy w drobną kostkę,
smażymy najpierw części bardziej tłuste, tak aby się tłuszcz wytopił.
Później dokładamy chude, zrumieniamy i wyjmujemy łyżką
cedzakową, a do tłuszczu na patelni wrzucamy cebulę i na przemian jabłka.
Chwilę przysmażamy, cebula ma się zrumienić a jabłka zmniejszyć swoją objętość,
na samym końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W czasie smażenia w miarę potrzeby dodajemy soli i pieprzu ( w zależności od
preferencji smakowych ).
Wszystko mieszamy w większym garnku i rozlewamy do
pojemników ( szklanych ).
Zostawiamy do ostygnięcia, następnie przekładamy do lodówki.
Arku, bardzo dziękuję, że mój przepis przydał Ci się w Twoich cudach kulinarnych :) Pozdrawiam, Wiesia - Pyza na widelcu :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszny przepis <3 :*
Usuń