Sałatka – zielony miks
Przepyszne połączenie...zdrowe, bez zbędnych kalorii.
Składniki
-
2 łodygi
selera naciowego
-
1 awokado
-
300 g
zielonych winogron bezpestkowych
-
2
łyżeczki soku z cytryny
-
1/4
szklanki oliwy z oliwek
-
kilka
gałązek majeranku
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki),
pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je
usunąć.
Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki.
Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem.
Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem.
Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.
Polecamy ;) Pozdrawiamy ;)
OdpowiedzUsuń