Składniki
2 marchewki1 pietruszka
1 mały seler
4 ziemniaki
1 mały kalafior
1 por (biała część)
1 łyżka masła klarowanego
50 g kaszy jęczmiennej
200 g mrożonej fasolki szparagowej
1,2 l bulionu warzywnego
sól, pieprz
Przygotowanie
Marchew, pietruszkę, pora obieramy i kroimy (struktura
zależna od upodobań kulinarnych). Ziemniaki kroimy w większą kostkę. Warzywa
podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez 10 min.
Do zupy dodajemy mrożoną fasolkę szparagową oraz przepłukaną
kaszę. Gotujemy kolejne 10 min, od czasu do czasu mieszając.
Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy po upływie czasu (
10 min ) dodania fasolki i kaszy.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń