Propozycja na szybką smaczną przekąskę z kozim serem.
Przepis zaczerpnięty z magazynu Moje Gotowanie.
Składniki
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- 1 duża czerwona cebula
- 2 dymki bez szczypioru
- 200 g koziego sera pleśniowego
- sól morska
- rukola garstka
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki świeżego rozmarynu
- Ciasto:
- 200 g mąki
- 2 łyżki oleju
- 125 ml wody
- 1 łyżeczka soli morskiej
Przygotowanie
Wymieszałem mąkę, olej, wodę i sól. Zagniotłem w gładkie, elastyczne ciasto.
Na podsypanym mąką blacie uformowałem placek. Posmarowałem go jogurtem, posoliłem.
Na tak przygotowanym cieście rozłożyłem pokrojoną w cienkie piórka
czerwoną cebulę i dymki., plastry koziego sera. Posypałem rozmarynem.
Zapiekałem około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Po
zapieczeniu posypałem rukolą i polałem miodem.
Cudnie wygląda, tak kolorowo :)
OdpowiedzUsuń