Czasami z chęcią wracamy do smaków lata.
Składniki
- 250 g pomidorów
- 150 g żółtej papryki
- 100 g papryki pepperoni
- 1 obrany ogórek wężowy
- 1 duża cebula
- świeża mięta
- 2 łyżki octu
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 100 g tuńczyka w oleju
- 1 łyżka kaparów
- 10 oliwek
- sól
Przygotowanie
Wszystkie warzywa pokroiłem w kostkę, połączyłem, dodałem posiekane listki mięty, doprawiłem solą i octem.
Wymieszałem, skropiłem oliwą. Na wierzchu ułożyłem pokrojone jajka
ugotowane na twardo , tuńczyka, kapary i oliwki. Udekorowałem listkami
mięty.
ależ bym taką sobie zjadła
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna. Zrobiłam, ale bez tuńczyka (zamieniłam na wędzoną makrelę) - bo w mojej rodzinie nie jadamy tuńczyków - bo przy ich połowach giną delfiny (no chyba, że będą mieć "atest"). Bardzo lubię Wasze przepisy i korzystam! Gochna 55
OdpowiedzUsuńZ makrelą też będzie pysznie ;)
Usuń