czwartek, 21 maja 2015

Sałatka tunezyjska

Czasami z chęcią wracamy do smaków lata.
















Składniki

  • 250 g pomidorów
  • 150 g żółtej papryki
  • 100 g papryki pepperoni
  • 1 obrany ogórek wężowy
  • 1 duża cebula
  • świeża mięta
  • 2 łyżki octu
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka kaparów
  • 10 oliwek
  • sól

    Przygotowanie

      Wszystkie warzywa pokroiłem w kostkę, połączyłem, dodałem posiekane listki mięty, doprawiłem solą i octem.
    Wymieszałem, skropiłem oliwą. Na wierzchu ułożyłem pokrojone jajka ugotowane na twardo , tuńczyka, kapary i oliwki. Udekorowałem listkami mięty.

3 komentarze:

  1. ależ bym taką sobie zjadła

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna. Zrobiłam, ale bez tuńczyka (zamieniłam na wędzoną makrelę) - bo w mojej rodzinie nie jadamy tuńczyków - bo przy ich połowach giną delfiny (no chyba, że będą mieć "atest"). Bardzo lubię Wasze przepisy i korzystam! Gochna 55

    OdpowiedzUsuń