piątek, 22 maja 2015

Fettuccine z suszonymi pomidorami

Wychodzimy z założenia ,że makarony są najlepsze na świecie. Może dlatego mamy zawsze zapas różnego rodzaju makaronu. Sprawdzają się na szybką przekąskę ,obiad czy kolację.












Składniki

400 g makaronu fettuccine
6 pomidorów suszonych w oliwie
garść świeżej bazylii
3 łyżki natki pietruszki
50 ml oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól czosnkowa

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
Oliwę ,suszone pomidory ,czosnek ,bazylię ,miksujemy i doprawiamy do smaku solą czosnkową. Do garnka przekładamy makaron ,wlewamy pesto i chwilę podgrzewamy ,cały czas mieszając. Posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i od razu podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz