Kolejna propozycja na grilla ;)
Składniki
- 1 kg udek indyczych
- 1/2 szklanki posiekanych szalotek
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka tabasco
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- sól ,pieprz
- 1 jajko
Przygotowanie
- Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości.
Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem
,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem
,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do
przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na
ruszcie na rumiany kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz