sobota, 23 maja 2015

Grillowany indyk

Kolejna propozycja na grilla ;)

















Składniki

  • 1 kg udek indyczych
  • 1/2 szklanki posiekanych szalotek
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • sól ,pieprz
  • 1 jajko

    Przygotowanie

     
  • Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz