Składniki
1 duża cebula250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
2 łyżki oleju
190 g koncentratu pomidorowego
1,2 l bulionu warzywnego
100 g ryżu
1/2 główki młodej kapusty (małej)
1 pęczek koperku
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na
rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy
i zalewamy bulionem warzywnym.
Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10
min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy
posiekany koperek, dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
zrobię na pewno!
OdpowiedzUsuńPolecamy <3
Usuńpysznie zapachniało ;)
OdpowiedzUsuń:*
Usuńzrobiona, zjedzona, mniam!
UsuńBardzo cieszymy się, że tak jak nam, posmakowała ;)
UsuńSuper <3
OdpowiedzUsuńDziekuje za przepis. Potrawa jest wspaniala. Nie moge przestac jesc. Dodalam Maggi przyprawe, bo zawsze dodaje do golabkow. Nie mialam bulionu warzywnego wiec dalam Vegete. Ta zupa smakuje jak golabki, wiec nazwalam ja leniwe golabki.
OdpowiedzUsuńBardzo cieszymy się, że zupa przypadła do gustu :)Co do Maggi to bardzo ją lubimy. Właśnie chodzi o to, by każdy sam modyfikował przepisy, bo własne smaki są najważniejsze. Pozdrawiamy ;)
UsuńDziękujemy ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno ugotuję...to moje smaki
OdpowiedzUsuńNa pewno super...to moje smaki...zrobię po świętach
OdpowiedzUsuń