sobota, 18 czerwca 2016

Makaron linguine z anchois

Niecodzienne połączenie makaronu z Genui z chlebem. Pozytywne zaskoczenie.








Składniki

  • 400 g makaronu linguine
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 filecików anchois
  • świeży chleb typu włoskiego
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki

    Przygotowanie

      Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ).
    Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił.

    Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, posypałem natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz