czwartek, 11 września 2014

Zupa cebulowa po chłopsku

Szybka w przygotowaniu i sycąca.

















Składniki

  • 1/2 kg cebuli białej
  • cebula czerwona
  • 5 ziemniaków
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 250 g boczku surowego wędzonego
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Cebule obieramy ,kroimy w piórka i razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami podsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy bulion warzywny ,gotujemy do miękkości warzyw. Na suchej patelni smażymy boczek i wraz z wytopionym tłuszczem dodajemy do zupy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. dzisiaj na kolacje bym zjadła :) i gratuluję publikacji w PP :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mąż poprosił mnie ostatnio o taką zupę, ale zrobiłam trochę inaczej niż w tym przepisie. Teraz zrobię tak jak jest tutaj:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję ,że posmakuje :D Również pozdrawiam ;)

      Usuń