Składniki
- 1/2 kg cebuli białej
- cebula czerwona
- 5 ziemniaków
- 1,2 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- 250 g boczku surowego wędzonego
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebule obieramy ,kroimy w piórka i razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami podsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy bulion warzywny ,gotujemy do miękkości warzyw. Na suchej patelni smażymy boczek i wraz z wytopionym tłuszczem dodajemy do zupy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

dzisiaj na kolacje bym zjadła :) i gratuluję publikacji w PP :)
OdpowiedzUsuń:D Marto ,dziękuję i wzajemnie gratuluję ;)
UsuńMąż poprosił mnie ostatnio o taką zupę, ale zrobiłam trochę inaczej niż w tym przepisie. Teraz zrobię tak jak jest tutaj:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję ,że posmakuje :D Również pozdrawiam ;)
Usuń