Główną zaletą tej zupy jest jej lekkość ,gdyż nie zawiera ani grama 
mięsa. Jej wyborny smak jest aromatyczny i wyczuwalny na ciepło jak i na
 zimno. W drugiej wersji polecam na upalne dni.
Składniki
- mała młoda kapusta
- 200 g fasolki szparagowej żółtej
- mały seler
- 2 marchewki
- pietruszka
- 4-5 ziemniaków
- puszka krojonych pomidorów
- papryczka chili peperoncini
- liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 2 suszone grzyby (najlepiej same kapelusze)
- łyżka masła
- 1,5 l bulionu warzywnego
- sól ,pieprz
PrzygotowaniePosiekaną kapustę ,pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojoną w 
mniejsze kawałki fasolkę szparagową ,podsmażamy na maśle i zalewamy 
gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie ,papryczkę 
,grzyby oraz pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy do miękkości 
warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
 
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńuwielbiam takie zupy :) jadłabym aż by mi się uszy trzęsły:P
OdpowiedzUsuńJa również ,mogę codziennie jeść :)Pozdrawiam ;)
Usuń