Prawdę mówiąc, na to syte, pyszne i szybkie danie skusiła mnie promocja na tarty ser. To nie było tak, jak myślicie. Po prostu potrzebowałem trochę do roladek, a w promce było opakowanie XXL, więc wziąłem-cena skusiła. Roladki zrobione, ser został i se leżał kilka dni. Z autopsji wiem, że nawet jak szczelnie zamknę, taki towar za długo nie poleży, bo jakiś "szpinak" na nim wychodzi. Ostatnio zapracowany bardzo jestem, więc wymyśliłem takie oto kluchy w niecałe 20 minut. Wyszło dobrze, więc polecam
Arek Gie
Składniki:
500 g gnocchi
400 ml śmietanki 18%
300 g startego sera gouda
200 g świeżego szpinaku
mielona gałka muszkatołowa
czosnek granulowany
sól, pieprz
Przygotowanie:
Gnocchi gotujemy wg przepisu, który zawartym jest na opakowaniu.
Do dużego rondelka przelewamy śmietanę, podgrzewamy. Partiami dodajemy starty ser oraz szpinak, mieszamy do momentu aż ten pierwszy się rozpuści w śmietance.
Gdy kluski będą już ugotowane, przekładamy je przy pomocy łyżki cedzakowej do rondla z sosem serowo-szpinakowym.
Całość doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz