Klasyka penne z kurczakiem i szpinakiem, otulone aksamitnym, śmietanowym sosem.
Tego dania raczej nie nie trzeba przedstawiać. Trzeba po prostu zrobić i zjeść.
Polecam, Arek Gie
Składniki:
300 g makaronu penne
300 g filetów z kurczaka
100 g liści szpinaku
1 mała cebula
1 łyżka masła
200 ml śmietanki 18%
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, pamiętając by zostawić trochę wody z gotowania w razie potrzeby, gdyby sos był zbyt gęsty.
Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodajemy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy szpinak, chwilę razem smażymy, podlewamy śmietanką.
Po 5 minutach duszenia, dodajemy makaron. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
To jest najlepszy makaron dla mnie.
OdpowiedzUsuń