niedziela, 10 listopada 2024

Udka kurczaka pieczone w ketchupie

Dzisiaj zaprezentuję Wam kolejne danie, które w zasadzie samo się robi. Całość można przygotować w zaledwie 5 minut. Później wkładamy do piekarnika i danie mamy gotowe. Tak przygotowany kurczak jest nie lada gratką dla miłośników mięs na słodko.
Osobiście polecam
Arek Gie


 

 

 

 

 

Składniki:
 

 

 

 

4 udka z kurczaka
4 duże ogórki konserwowe
1 cebula
1 szklanka ketchupu
1 szklanka zalewy octowej z ogórków
2 łyżki przyprawy do mięs

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Mięso oprószamy przyprawą do mięs.
 

Cebulę siekamy, ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy ketchup oraz zalewę, mieszamy.
 

W naczyniu żaroodpornym układamy przyprawione udka, które zalewamy przygotowaną marynatą.
 

Całość pieczemy 60 minut w temperaturze 180°C




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz