Składniki
400 g makaronu tagliatelle250 g ricotty
60 g orzechów pistacjowych
60 g orzechów włoskich
1 garść świeżej bazylii
2 łyżki startego parmezanu
100 ml oliwy z oliwek
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
W tym czasie przygotowujemy pesto:
Orzechy razem z bazylią miksujemy w Benderze. Następnie
dodajemy sól, pieprz i oliwę. Ponownie miksujemy.
Do całości dodajemy starty parmezan, blendujemy ponownie i
mieszamy z serem risotta. Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową.
Pesto mieszamy z gorącym makaronem, podajemy od razu.
danie szybkie i smaczne :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy ;)
UsuńAromatyczne danie. Takie lubię! :)
OdpowiedzUsuńMy również. Gorąco polecamy <3
UsuńŚwietna propozycja na pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń