wtorek, 2 kwietnia 2024

Mielone czosnkowe

 Wyszło na jaw, że nie jestem wampirem, chyba że czosnek był podrabiany. W każdym razie fajnie kopie z ryja, więc nie polecam jeść tego w tygodniu. Można, jak nie lubimy naszych współpracowników lub nie chcemy z nikim w ten dzień gadać. Lepiej wtedy nie rozdziawiać japy. Ale już po podwyżkę, jak najbardziej. Szef długo nie wytrzymie i na bank się zgodzi, by jak najprędzej nas się pozbyć.
Kotlety sztos! Przepis krótki, treściwy i prędziutki w wykoniu. Polecam to ja, wasze nienosferatu
Arek Gie








Składniki:
 

 

 

 

500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
1 główka czosnku
1 cebula
3 łyżki oleju
5 łyżek bułki tartej
1 łyżka śmietany 18%
100 g smalcu
sól, pieprz

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę.
 

Cebulę obieramy, siekamy i przysmażamy na oleju.
 

Bułkę zalewamy 100 ml zimnej wody, odstawiamy.
 

Mięso wyrabiamy z czosnkiem, cebulą, bułką i śmietaną. Do smaku oprawiamy solą i pieprzem.
 

Smażymy na rozgrzanym smalcu.



2 komentarze:

  1. Dobre! Niestety, u mnie w banku mają szyby oddzielające od klienta :-D Ale mogę zazionąć listonosza z fakturą za prąd ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 😂😂😂😂 kurczę, szkoda że o tym nie pomyślałem, zanim poprosiłem o e-fakturę 😂😂😂😂

      Usuń