piątek, 22 marca 2024

Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami

 Po prawie tygodniu nic nie robienia, a właściwie odmrażania i odgrzewania dań wcześniej zrobionych, nadszedł czas na treściwe, niepostne danie. Było puree z ziemniaków, posypane koperkiem. Filet z kurczaka, nie rozklepany, w panierce. No i w końcu przepyszna surówka z pekinki z suszonymi pomidorami i majo ofkors ;) Właśnie tą suróweczką pragnę się państwu pochwalić, bo normalnie jest czym. Idealny dodatek do piersi z kurczaka. A jak wam trochę oleju z suszonych pomidorów wpadnie, to nic się nie stanie. Surówka nabierze jeszcze większego aromatu. Polecam to ja, Arek Gie

 


 

 

 

 

 

Składniki:
 

 

 

 

1 kg kapusty pekińskiej
1 mała puszka kukurydzy
75 g pokrojonych w paski pomidorów suszonych w oleju
1 pęczek bazylii
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Kapustę szatkujemy, kukurydzę osączamy z zalewy. Przekładamy do miski.
 

Dodajemy osączone z oleju pomidory, posiekaną bazylię i majonez.
 

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. 



1 komentarz:

  1. Ten talerzyk proszę mię jutro wysłać kurierem. A surówki podwójną porcję!

    OdpowiedzUsuń