Przed świętami zrobiliśmy sobie taki oto biforek. W zasadzie nie jesteśmy z tych, którzy obchodzą Wielkanoc w jakiś szczególny sposób. Po prostu...przez to wolne trzeba było coś jeść. Uwaga, reklama niesponsorowana...Jak chrzan to tylko Ślonski Krzan, a musztarda Richtig Ślonski Zymft- firma Ślonski Byfyj...No petrada! Po skosztowaniu inne będą przez was wyrzucone precz! Serio! Polecam ja, Arek Gie
Składniki:
2 filety z piersi kurczaka po ok. 250 g
300 ml bulionu warzywnego
1 łyżka chrzanu tartego
1 łyżka musztardy stołowej
1 łyżka mąki
100 ml zimniej wody
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Bulion gotujemy, dodajemy chrzan i musztardę. Zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Filety podajemy polane sosem, z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Sos chrzanowy, klasyka... Ja robię do jajek albo do klopsa z jajkiem.
OdpowiedzUsuń