Kto ma ochotę, zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem i przygotowaniem sobie, nawet bez żadnej okazji, "przekąski Arka"! Smacznego!
WJ
Składniki:
1 kg pieczarek
1 strąk czerwonej papryki
1 żółta cebula
2 czerwone cebule
10 sztuk suszonych pomidorów
50 ml oleju z suszonych pomidorów
50 ml oleju rzepakowego
50 ml octu 10%
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy, sparzamy kilka minut w solonym wrzątku. Ostudzamy.
Pomidory kroimy w paski i razem z zalewa przekładamy do miski z pieczarkami.
Cebule kroimy w piórka, paprykę w niegrube, 2 cm paski. Dodajemy do całości. Dolewamy olej i ocet, mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Po 24 h tak przygotowane pieczarki możemy serwować do potraw mięsnych i nie tylko.
Będę musiała spróbować. Brzmi smacznie
OdpowiedzUsuńZ chęcią spróbuję. Na majówkę będzie idealne.
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o takiej przekąsce. Będę musiała spróbować ją zrobić
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o tej przekąsce. Chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, i pysznie wyglądają te pieczarki
OdpowiedzUsuńPyszny dodatek do grilla, zjadłabym. :)
OdpowiedzUsuńPyszne składniki i tak też wygląda. Z chęcią wykorzystam przepis.
OdpowiedzUsuńJa wiosne wjeżdża na grilla! Dam znać jak smakuje
OdpowiedzUsuń