Delikatnie muśnięty groszkiem makaron z dodatkiem aromatycznego estragonu. Magiczne danie, choć może tak nie wygląda. Danie zmontowane na prędko po pracy w granicach 23-24. Polecam
Arek Gie
Składniki:
250 g makaronu spaghetti
500 g mrożonego groszku
1 łyżka masła
50 ml śmietanki 30%
1 łyżka estragonu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Zostawiamy trochę wody z gotowania makaronu.
Groszek gotujemy w osolonym wrzątku. Przecieramy przez drobne sito. Przelewamy do garnka dodając masło i estragon. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Wlewamy śmietankę, wrzucamy makaron, podgrzewamy dokładnie łącząc z sosem. W razie potrzeby dodajemy wodę z gotowania, wg uznania.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz