No luknijcie na składniki i opis. Czyż nie jest bajecznie prosty? Chyba łatwiej być nie może. Upolować dzika, też nie jest trudno...na ten przykład tak jak ja, lecicie na Poczesną, wbijacie do francuskiego sklepu na A i kupujecie mięsiwo, a przy okazji i musztardę. Pikuś! A do tego robicie sobie dodatki jakie tam se wymarzycie. Polepiłem se kluski, a do tego popełniłem kapustę zasmażaną na wędzonej od górali, słoninie. Słonia też łatwo upolować ;) a ile z tego wyjdzie słoniny...ło panie! BTW, polecam
Arek Gie
Składniki:
300 g mięsa z dzika
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka śmietany
1 bułka
smalec do smażenia
sól, pierz
Przygotowanie:
Mięso mielimy na średnich oczkach.
Dodajemy czosnek niedźwiedzi, musztardę i śmietanę. Namoczoną w wodzie bułkę odciskamy i dodajemy do masy. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym smalcu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz