czwartek, 1 lutego 2024

Drobiowe filety z piekarnika

 Dzisiaj będzie prosto, zwięźle i na temat. Dodajecie mięcho do marynaty dzień wcześniej, przychodzicie z pracy, włączacie piekarnik i gotowe. Do tego ziemniaki z wody, frytki, ryż, kasza czy co tam lubicie. Polecam
Arek Gie







Składniki:
 

 

 

 

500 g filetów z kurczaka
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki przyprawy do kurczaka Prymat
1 cebula

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Filety oczyszczamy, przekładamy do miski.
 

Dodajemy posiekaną cebulę, śmietanę i przyprawę (od serca możecie sypnąć dodatkowo-zależy od waszych kubków smakowych).
 

Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 12 h.
 

Mięso układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
 

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C, pod koniec możecie przyrumienić włączając termoobieg.
 

Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz