Dzisiaj będzie prosto, zwięźle i na temat. Dodajecie mięcho do marynaty dzień wcześniej, przychodzicie z pracy, włączacie piekarnik i gotowe. Do tego ziemniaki z wody, frytki, ryż, kasza czy co tam lubicie. Polecam
Arek Gie
Składniki:
500 g filetów z kurczaka
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki przyprawy do kurczaka Prymat
1 cebula
Przygotowanie:
Filety oczyszczamy, przekładamy do miski.
Dodajemy posiekaną cebulę, śmietanę i przyprawę (od serca możecie sypnąć dodatkowo-zależy od waszych kubków smakowych).
Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 12 h.
Mięso układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C, pod koniec możecie przyrumienić włączając termoobieg.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz