środa, 31 stycznia 2024

Szpecle z boczkiem

 Syty i pyszny obiad? Przychodzę na ratunek! 30 minut i gotowe! Makaron szpecle z lodówki przychodzi z odsieczą. Nie musicie go gotować, wystarczy wrzucić na patelnię. Pyk i gotowe. Mówię wam, deliszys kurła!
Arek Gie









Składniki:
 

 

 

 

500 g makaronu szpecle (obgotowany)
500 g surowego boczku
1 cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki smalcu
1 łyżka maggi
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

 

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.
 

Dodajemy posiekaną cebulę, zrumieniamy.
 

Wrzucamy makaron, przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy.
 

Do smaku doprawiamy maggi, solą i pieprzem.
 

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz