Syty i pyszny obiad? Przychodzę na ratunek! 30 minut i gotowe! Makaron szpecle z lodówki przychodzi z odsieczą. Nie musicie go gotować, wystarczy wrzucić na patelnię. Pyk i gotowe. Mówię wam, deliszys kurła!
Arek Gie
Składniki:
500 g makaronu szpecle (obgotowany)
500 g surowego boczku
1 cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki smalcu
1 łyżka maggi
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.
Dodajemy posiekaną cebulę, zrumieniamy.
Wrzucamy makaron, przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy.
Do smaku doprawiamy maggi, solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz