Chyba skończę gotować te rosoły, bo przemiał mięsa i warzyw jest spory...nie, no żartuję. Dzisiaj przyszło mi na myśl zrobienie takiego smarowidła do kanapek, bo wędliny ostatnio mi słabo wchodzą. No i stało się...jest! Całkiem pyszna. Od groma jej wyszło! Cóż...tydzień jest długi ;)
Arek Gie
Składniki:
1,2 kg mięsa z rosołu
warzywa z rosołu (razem z porem, cebulą i kapustą)
100 ml rosołu
2-3 łyżki majonezu
5 łyżek maggi
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso i warzywa z rosołu mielimy przez sito o drobnych oczkach.
Dodajemy rosół, majonez, natkę i maggi, wyrabiamy na gładką masę.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz