wtorek, 9 marca 2021

Grochówka na wędzonych kościach schabowych

 Grochówka - kto jej nie lubi ? 

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

  

500 g kości wędzonych 

1 pęczek włoszczyzny 

400 g łuskanych połówek grochu 

1 cebula, 

2 ząbki czosnku

4 sztuki kiełbasy wędzonej 

majeranek 

ziele angielskie 

sól 

pieprz 

liść laurowy 

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Ugotowałem wywar z włoszczyzny i kości wędzonych. Po zebraniu szumowin dodałem opłukane połówki grochu, listki laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroiłem w kostkę. Przesmażyłem, dodałem cebulę. Zrumienione składniki wrzuciłem do garnka z zupą. Na koniec dodałem pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodałem przyprawy i czosnek. Gotowałem do miękkości warzyw. 

 


  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz