Kto z nas nie marzy o egzotycznych wakacjach? Kto, jeśli już tam był, nie wspomina tamtych aromatów i smaków? Dla wszystkich, którzy chcieliby poczuć tajskie smaki mam propozycję : polędwiczki wieprzowe na sposób orientalny! Przepis inspirowany smakami Tajlandii! <WJ>
Składniki:
500 g polędwiczki wieprzowej
2 marchewki
1 kawałek kapusty pekińskiej
1 żółta papryka
150 g pieczarek
1 czerwona cebula
4 ząbki czosnku
1 trawa cytrynowa
3 łyżki oleju sezamowego
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki sosu ostrygowego
150 g makaronu soba
cukier palmowy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę siekamy. Paprykę, marchewkę i pieczarki kroimy. Lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną polędwiczkę, wlewamy sosy, wrzucamy posiekamy czosnek, rozgniecioną trawę cytrynową. Dusimy przez chwilę na wolnym ogniu.
Kapustę szatkujemy.
Osobno gotujemy makaron, który wraz z kapustą dodajemy do dania. Całość doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz