wtorek, 6 października 2020

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

 Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej. 

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

  

250 g wołowiny 

250 g fasolki szparagowej 

250 g makaronu udon 

olej 

1 cebula 

3 ząbki czosnku 

1 czerwona papryka 

2 pomidory 

Kumin rzymski 

sól 

pieprz 

3 łyżeczki słodkiej papryki 

1/2 łyżeczki ostrej papryki papryki 

natka pietruszki 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.

 


  

 

1 komentarz: