Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej.
Składniki:
250 g wołowiny
250 g fasolki szparagowej
250 g makaronu udon
olej
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 pomidory
Kumin rzymski
sól
pieprz
3 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki papryki
natka pietruszki
Przygotowanie:
Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po
chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa.
Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i
przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.
ooo takie danie to coś dla mnie
OdpowiedzUsuń