niedziela, 30 sierpnia 2020

Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami


Grubo ciosane ziemniaki i nie tylko one. Wyrazista sałatka w której dominuje ona, nowa królowa stołu, kiszona rzodkiewka. Musicie to wypróbować!








Składniki:



3 średniej wielkości ziemniaki
150 g szynki konserwowej
10 sztuk kiszonych rzodkiewek
1 mała czerwona cebula
1/2 pęczku natki pietruszki
2 pełne łyżki majonezu (wg upodobań)
pieprz




Przygotowanie:


Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

Rzodkiewki kroimy na pół, większe na ćwiartki.

Szynkę kroimy w dużą kostkę.

Cebulę i natkę siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz