Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony
ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt
smaczny wg konsumentów.
Składniki:
200 g szynki konserwowej
1
słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto )
1
mała puszka kukurydzy
200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta
1
duże kwaśne jabłko
1 kiszony ogórek
5
jajek
4
łyżeczki chrzanu ze słoiczka
Pół pęczka natki pietruszki
4
łyżki majonezu
6
łyżek jogurtu naturalnego
pieprz
200 g ciemnych bezpestkowych winogron
Przygotowanie:
Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka
ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi
ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o
grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na
połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno
posiekałem.
Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz.
Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz