piątek, 28 sierpnia 2020

Parówki w cieście francuskim


Czasami wydaje się, że stoję tylko przy garach. Rozczaruję. Czasami chodzę na łatwiznę, jak i w tym przypadku. 







Składniki:


1 opakowanie ciasta francuskiego
4 łyżki ketchupu
4 parówki
1 ogórek kiszony
8 łyżek startej mozzarelli
1 żółtko
1 łyżka białego sezamu
1 łyżka czarnego sezamu



Przygotowanie:



Ciasto dzielimy na 4 części.
Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy.
Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je.
Posypujemy sezamem.
Pieczemy 20 min w 200°C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz