W końcu mogliśmy pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa.
Musztarda tanieje, więc póki co, ‘trza’ korzystać. A tak całkiem serio, to
opróżniamy ostatki słoiczków z lodówki. W ręce wpadła musztarda ze smażoną
cebulą. Reszta potoczyła się jak zwykle. Z górki.
Składniki:
500 g skrzydełek z kurczaka
2 łyżki musztardy ze smażoną cebulą
1 łyżka oleju
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
1/4 mielonego ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
sól
Przygotowanie:
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko oprószamy
solą.
Musztardę, olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku,
przyprawy mieszamy. Dodajemy do skrzydełek, dokładnie łączymy. Odstawiamy na
godzinę.
Po tym czasie układamy kurczaka na blaszkę, smarujemy marynatą
i zapiekamy 35 minut w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz