Helloł! Jesteście?!? Kochacie grochówkę, taką na styl „wojskowy”?
A tak na szybko chcecie przepis, który dorównuje tej
grochówie? Wbijajcie i korzystajcie. Smacznie i domowo, przede wszystkim
szybko. Walory smakowe, niezapomniane.
Składniki:
3 pętka kiełbasy ze świniobicia
250 g boczku wędzonego sudtuiroler speck
2 marchewki
1 pietruszka
500 g ziemniaków
250 g czerwonej soczewicy
2 ząbki czosnku
1,5 litra wrzątku
1 łyżka majeranku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn.
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć
w nieco większą.
Czosnek siekamy.
Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.
Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.
Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do
miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
lubię takie zupy!!!
OdpowiedzUsuń