Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne,
naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło.
Składniki:
500 g szerokiego makaronu
500 g pomidorów malinowych
300 g zielonej fasolki szparagowej
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz
Przygotowanie:
W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos.
Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe
części.
Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do
rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.
Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem
10 minut.
Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą
i pieprzem.
No i już wiadomo co wleci na stół w weekend :)
OdpowiedzUsuń