wtorek, 28 lipca 2020

Makaron z fasolką i pomidorami


Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło.







Składniki:



500 g szerokiego makaronu
500 g pomidorów malinowych
300 g zielonej fasolki szparagowej
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz


Przygotowanie:


W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.
Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.





1 komentarz: