Do gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie
komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona. Jak słyszałem
ostatnio, człowiekiem nie jestem, więc jem jak chociażby krowa…
Składniki:
100 g rukoli
1/2 małego arbuza
1 pęczek szczypiorku
100 ml oleju z pestek winogron
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżka pasty z orzechów ziemnych
3 łyżki octu ryżowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy.
Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę.
Szczypior z dymką siekamy.
Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz