poniedziałek, 15 czerwca 2020

Surówka z rukoli i arbuza


Do gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona. Jak słyszałem ostatnio, człowiekiem nie jestem, więc jem jak chociażby krowa…






Składniki:



100 g rukoli
1/2 małego arbuza
1 pęczek szczypiorku
100 ml oleju z pestek winogron
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżka pasty z orzechów ziemnych
3 łyżki octu ryżowego
sól, pieprz


Przygotowanie:



Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy.
Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę.
Szczypior z dymką siekamy.
Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz