Kuchnia włoska.
Składniki: 
1
 opakowanie cannelloni 
500 g białych i zielonych szparagów 
1
 cebula 
4
 pomidory 
2
 ząbki czosnku 
oliwa                                                             
ocet balsamiczny  
kieliszek czerwonego wina 
sól morska 
pieprz 
Przygotowanie:
Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ).
Gotowałem razem 3-4 minuty  ( nie powinny być zbyt miękkie ).
Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny 
sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, 
dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 
łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do 
smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.
  
                        


 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz