czwartek, 25 czerwca 2020

Cannelloni ze szparagami

Kuchnia włoska.








Składniki: 




1 opakowanie cannelloni 
500 g białych i zielonych szparagów 
1 cebula 
4 pomidory 
2 ząbki czosnku 
oliwa  
ocet balsamiczny  
kieliszek czerwonego wina 
sól morska 
pieprz 



Przygotowanie:


Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ).
Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ).
Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz