Kuchnia włoska.
Składniki:
1
opakowanie cannelloni
500 g białych i zielonych szparagów
1
cebula
4
pomidory
2
ząbki czosnku
oliwa
ocet balsamiczny
kieliszek czerwonego wina
sól morska
pieprz
Przygotowanie:
Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ).
Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ).
Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny
sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie,
dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3
łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do
smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz