Kuchnia hiszpańska
Składniki:
500 g żółtej fasolki szparagowej
1
czerwona papryka
1
żółta papryka
1
zielona papryka
2
ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Fasolkę obrałem, umyłem, ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem.
Papryki zawinąłem w folię, upiekłem w piekarniku. Zdjąłem skórkę,
usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem miąższ w cienkie paski. Dodałem do
fasolki.
Czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki, przesmażyłem na oliwie. Dodałem
do fasolki i papryki. Doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wymieszałem.
Przed podaniem posypałem drobno posiekaną natką.
pyszna wersja
OdpowiedzUsuń