Składniki
400 g łopatki wieprzowej1 cebula
3 ząbki czosnku
1 bułka (kajzerka)
1 jajko
2 łyżki kwaśnej śmietany
smalec
sól, pieprz
Przygotowanie
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.
Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty
przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą
masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Kotlety na pewno wyśmienicie smakują.
OdpowiedzUsuńPyszne są <3 Polecamy ;)
UsuńBajeczne! Prezentują się przepysznie :D <3
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy :*
Usuńja dodaje keczupu też są pyszne no trochę jak kto lubi ostre
OdpowiedzUsuńBrzmi równie smakowicie ;)
UsuńNigdy nie widziałam takiego połączenia ;-) ale muszę spróbować
OdpowiedzUsuńWyszły bardzo smaczne. Polecamy ;)
UsuńMuszę koniecznie wypróbować z tą śmietaną. Polecam cebulę przed dodaniem do mięsa leciutko zezłocić na łyżce masła. Będą jeszcze lepsze :)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie <3
Usuń