Składniki
1 kg fasolki szparagowej100 ml oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki startego parmezanu
3 łyżki orzechów pinii
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Fasolkę myjemy, usuwamy „końcówki”, gotujemy do miękkości w
posłodzonej wodzie.
W tym czasie przygotowujemy pesto.
Czosnek, oliwę, orzechy i ser miksujemy na gładko, dodajemy
posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Fasolkę odcedzamy, przekładamy do garnka i mieszamy z pesto.
Podajemy do razu po przygotowaniu.
muszę wypróbować, bo fasolkę szparagową uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńMy również <3
UsuńBardzo pyszne danie.
OdpowiedzUsuńMMMM <3
UsuńWspaniałe połączenie. Dla mnie idealne <3 Mniam :D
OdpowiedzUsuńDziękujemy <3 My również uwielbiamy <3
Usuń